Diğer Benjamin’lerden farkı, ilk bakışta dikkati çeken gövde yapısıdır. Benjamin çubuk haldeyken istenen şekil verilip, birbirine temas eden kısımlarındaki kabuk alınarak gövdeyle kaynaşması sağlanır.(Bir nevi aşılama yöntemidir). 16-20°C sıcaklıkta iyi gelişir. Gelişimi için ışık yoğunluğu fazla olan yerler tercih edilmelidir. Nisbi nemi yüksek yer ister (%80-85). Hava akımı, aşırı ısı değişikliği, dengesiz sulama ve saksı yerinin değiştirilmesinden kaçınılmalıdır. Hızlı kök gelişimi olduğundan, taze sürgünlerin dökülmesi, yaprak uçlarında yanmaların başlaması halinde saksı büyültülerek toprak değişimi yapılmalıdır. Üretimi çelikle yapılır. Saksı değişimi 2-3 yılda bir ilkbaharda yapılmalıdır.